Adilcevaz Ziraat Odası

ZOBİS
Adilcevaz Ziraat Odası > Haberler > Adilcevaz çiftçisinin kuraklık ile mücadelesi

Adilcevaz çiftçisinin kuraklık ile mücadelesi

Adilcevaz Ziraat odası il tarım müdürlüğü ve ilçe tarım tarım müdürlüğüne yapılan yoğun muraacat ve odamız tarafından yapılan araştırmalar sonucunca ,İlçemiz genelinde ekilen yem bitkileri buğday arpa gibi ürünlerimizin kuraklık olması nedeni ile boy atmadığı haliyle boy atmadığı için biçilemez halde olduğu  diğer ekilen ürünlerde ise gene kuraklığa bağlı olarak çesitli hastalıklar meydana geldiği tespit edilmiştir. Çiftçilerimiz ürün alamaz halde oldukları aşikardır,ve borçlarını ödeyemez halde oldukları bilinmektedir.Bunun için gerekli çalışmaların yapılarak bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir.

Özellikle bankalardan alınan kredi borçlarının bir an evvel ertelenmesi gerekmekte olup gerekli mercilere bu konuyu götüreceğimizi ve bu durumun takipcisi olduğumuzu tüm çiftçilerimizin bilmesi gerektiğini ifade ettik.

Son olarak ziraat odası başkanlığı olarak Genel Başkanımıza bu konuyu izah edeceğimizi  ve çiftçilerimiz in haklı taleplerini anlatacağımızın sözünü verdik.